Η πιο επιτυχημένη συνταγή για μελομακάρονα. Της κ. Αντας φυσικά!
Τώρα που μπήκε ο μήνας των γιορτών θα δίνουμε συνταγές λίγο πιο ψαγμένες για να εντυπωσιάζεται τους καλεσμένους σας! Η συνταγή που σας δίνουμε για μελομακάρονα είναι πολύ επιτυχημένη να ακλουθήσατε ακριβώς τα υλικά .
Υλικά
200 γρ ζάχαρη ,
300 ml λάδι ελαφρύ
300 ml ελαιόλαδο
100 ml χυμό πορτοκάλι που έχουμε ρίξει 1 κγ σόδα
100 ml κονιάκ
1 κ σούπας κανέλα κ γαρύφαλλο
1 κιλό κ λίγο παραπάνω αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι
300 ml νερό
300 ml ζάχαρη
300 ml μέλι
Εκτέλεση
Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά ( προσοχή μη σας φουσκώσει και χυθεί ) Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απ το αλεύρι και ανακατεύουμε μετά ρίχνουμε κ το αλεύρι ( 1 κάλο είναι αρκετό ίσως να πάρει λίγο ακόμα ) Μόλις ανακατευθούν όλα σταματάμε Μυστικό : δεν ζυμώνουμε πολύ
Σε 2 ταψιά του φούρνου φτιάχνουμε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού Γίνονται περίπου 40-40 κομμάτια
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε όπως είναι στο ταψί ρίχνουμε το σιρόπι. Όταν κρυώσουν καλά τα βάζουμε σε πιατέλα κ ρίχνουμε από πάνω τριμμένο καρύδι με κανέλα ! Καλή επιτυχία !