Κρέπες αλμυρές με κασέρι και ζαμπόν !
Οι κρέπες με ευγενική καταγωγή από τη Γαλλία μπορεί να γίνουν αλμυρές ή γλυκές και αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.
Ένα πιάτο που σερβίρεται σαν πρώτο αλλά και σαν κυρίως .
Μια ωραία και εύγευστη συνταγή λοιπόν για αλμυρές κρέπες μας δίνει σήμερα η γαλλοτραφής φίλη μας Συλβί.
Υλικά
1 κουτί μίγμα για κρέπες Γιώτης
Για τις κρέπες
3 αυγά ολόκληρα
2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
3 κουταλιές βιτάμ λιωμένο
1 κρέμα γάλακτος μικρή
Για τη γέμιση
Μια ελαφριά μπεσαμέλ με φυτίνη, αλεύρι, γάλα εβαπορέ,1 αυγό ,αλάτι και σκόνη μοσχοκάρυδου.
-200 γρμ κασέρι κομμένο σε κυβάκια
-5 φέτες ζαμπόν σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
Αφού ετοιμάσετε τη ζύμη βάζετε λίγο βιτάμ σε αντικολλητικό μέτριο τηγάνι και μετρώντας με ένα φλιτζανάκι καφέ το μίγμα το αδειάζετε στο τηγάνι με το λιωμένο βούτυρο και το απλώνετε σε όλο το τηγάνι με γρήγορες κινήσεις. Μόλις ροδίσει το γυρίζετε από την άλλη και έτοιμη η κρέπα σας. Συνεχίζετε μέχρι να τις τηγανίσετε όλες και τις βάζετε τη μία πάνω από την άλλη.
Αφού κόψετε το κασέρι και το ζαμπόν σε μικρά κομματάκια ,τα ρίχνετε στη μπεσαμέλ και γεμίζετε τις κρέπες .Τις βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί τη μία δίπλα στην άλλη, τις περιχύνετε με κρέμα γάλακτος .Τις ψήνετε σε μέτριο φούρνο.
Τις σερβίρετε ζεστές .
Μπορείτε να τις γεμίσετε με λιωμένη σοκολάτα και μπανάνα, μήλα με χυμό πορτοκάλι και πολλά άλλα! [στο κουτί της Γιώτης θα βρείτε πολλές ωραίες συνταγές !]
Bon appétit !
Μerci Sylvie !