Σάντουϊτς πατάτας εύκολα,εύγευστα και πρωτότυπα !
Σάντουϊτς πατάτας. Μια εξευγενισμένη συνταγή που πρώτοι οι Ελβετοί βοσκοί εφηύραν τρώγοντας ψημένες πατάτες και τυρί το γνωστό raclette στη διάρκεια της μακράς παραμονής τους στις Άλπεις .
Είναι μια συνταγή εύκολη και φθηνή που θα αρέσει σε όλους και που μπορείτε να ετοιμάσετε γρήγορα αν έλθουν απροειδοποίητα σπίτι σας φίλοι ή συγγενείς.
Για 6 άτομα θα χρειαστείτε
6 στενόμακρες πατάτες
6 φέτες κίτρινο τυρί που λιώνει εύκολα της επιλογής σας
6 λεπτές φέτες ζαμπόν
Ελαιόλαδο
Φύλλα δάφνης
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε και κόψτε στα δύο κατά μήκος τις πατάτες.Βάλτε από ένα φύλλο δάφνης πάνω σε κάθε κομμένη πατάτα,περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.
Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς .Στο μέσο του ψησίματος γυρίστε τις πατάτες,βγάλτε τα φύλλα δάφνης.
Βάλτε στη συνέχεια πάνω στις μισές πατάτες [ με το κομμένο μέρος προς τα επάνω ] από μισό κομμάτι φέτας του τυριού και βάλτε τις ξανά στο φούρνο για λίγο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Μόλις τις βγάλετε από το φούρνο απλώστε στις μισές πατάτες από μια φέτα ζαμπόν και καλύψτε με το άλλο μισό της πατάτας.
Και τέλος στερεώστε τα σάντουϊτς σας με οδοντογλυφίδα ή για μια πιο ωραία παρουίαση με σπάγκο δεμένο σε φιόγκο.
Σερβίρονται ζεστά !