Τούρτα αλμυρή με Σολομό

ταρτα-με-σολωμο-kosmonea-001

Είναι ένα εντυπωσιακό πρώτο πιάτο για  γιορτινό τραπέζι η για μπουφέ !

Υλικά

για τη βάση

2 ,5 κ σούπας βούτυρο

1/3 κούπας αλεύρι

1 3/4 κούπας γάλα

2 κγ χυμό λεμονιού

αλάτι ,πιπέρι ,

3 κροκίδα και 4 ασπράδια.

Ροζ κρέμα :

100 γρ  σολομό

200 γρ  κριμ τζιζ

1 κγ πελτές

Πράσινη κρέμα

200 γρ κριμ τζιζ

3 κουταλιές σούπας  φρέσκο  κρεμμυδάκι

3 κουταλιές σούπας άνηθο

1/2 κουταλάκι γλυκού  χυμό λεμονιού

Άσπρη κρέμα :

200 γρ κριμ τζιζ

2 κγ πράσινο πιπέρι

1/4 κγ χυμό λεμονιού.

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε μπεσαμέλ  με το βούτυρο το αλεύρι και το γάλα ,αλάτι πιπέρι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και  ρίχνουμε τα κακάδια.

Έχουμε χτυπήσει τα ασπράδια σε μαρέγκα και  ανακατεύουμε με το προηγούμενο μείγμα Απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί τού φούρνου και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 18 βαθμούς για 1/2 ώρα.

Μόλις κρυώσει χωρίζουμε το παντεσπάνι στα 3.  Έχουμε χτυπήσει χωριστά τις  κρέμες στο μίξερ να γίνουν λείες.

Βάζουμε το 1 παντεσπάνι σε πιατέλα, στρώνουμε με την πράσινη κρέμα. Τοποθετούμε το 2ο και  στρώνουμε την ροζ κρέμα. Τέλος το 3ο και  καλύπτουμε με την άσπρη κρέμα ! (Σ αυτό το στάδιο μπορούμε να το φυλάξουμε στην κατάψυξη )

Στολίζουμε με σολομό και  λεμονάκια ! Καλή επιτυχία !