Mελιτζάνες παπουτσάκια !
Μελιτζάνες παπουτσάκια. Ένα πεντανόστιμο καλοκαιρινό πιάτο μας προτείνει σήμερα η φίλη μας Έρση με συνταγή σίγουρη και δοκιμασμένη !
Υλικά
Μελιτζάνες φλάσκες μέτριες [για κάθε άτομο υπολογίστε 3 μισές μελιτζάνες]
500 γρμ κιμά μοσχαρίσιο
Ένα κρεμμύδι ξερό μέτριο
2 σκελίδες σκόρδο
Ντοματοπολτό ή φρέσκια ντομάτα
Μαϊντανό,λίγο βασιλικό
Ελαιόλαδο
Τριμμένο τυρί
Για τη μπεσαμέλ
Βούτυρο μαργαρίνη
Αλεύρι
1 αυγό
Λίγο γάλα εβαπορέ
Μοσχοκάρυδο σκόνη
Ετοιμασία
Κόβουμε τις φλάσκες κατά μήκος στη μέση αφού αφαιρέσουμε τα κοτσάνια τις πλένουμε και τις αφήνουμε σε νερό με λίγο αλάτι να ξεπικρίσουν [περίπου 45 λεπτά].
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τον κιμά με κρεμμύδι,σκόρδο,μαϊντανό ,το βσιλικό [πάει πολύ με την μελιτζάνα] ντομάτα και λάδι.Προσέχουμε να μην έχει πολλά υγρά .
Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και είτε τις ψήνουμε στο φούρνο με λάδι πάνω σε αντικολλητικό χαρτί,είτε τις τηγανίζουμε ελαφρά.
Τις τοποθετούμε στο ταψάκι τις αλατίζουμε και αφαιρούμε την ψίχα με ένα κουταλάκι.Λίγη από την ψίχα την προσθέτουμε στον κιμά. Βάζουμε τη γέμιση στις μελιτζάνες και τελειώνουμε με την μπεσαμέλ,που φτιάχνουμε με βούτυρο,αλεύρι.γάλα,αυγό αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο.Την ανακατεύουμε με το σύρμα της μαρέγκας για να μην σβολιάσει και κάνουμε μικρή ποσότητα.Αφού βάλουμε την μπεσαμέλ βάζουμε και τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
Προσθέτουμε λίγο νερό και καθόλου λάδι γιατί οι μελιτζάνες θα βγάλουν αρκετό.
Και καλή σας όρεξη !
Έρση Π.